Banana bread pufoasa

Cui nu-i place banana bread? Painea cu banane cum ar trebui sa-i spunem in romana este un mic dejun aromat si gustos. Gasesti zeci de retete pentru acest preparat, unele vegane, altele nu. Ce are deosebit aceasta reteta? Este vegana si produsul final este pufos, nu cu acea textura tipica deserturilor umede. Secretul consta in adaugarea de aquafaba batuta spuma.




Pentru cei care nu stiu, aquafaba este lichidul rezultat dupa ce ati fiert naut ori zeama prezenta in conservele de naut fiert. Acest lichid se comporta ca si albusul de ou si poate fi folosit inclusiv pentru a prepara bezele. Wow, nu? Cine zice ca avem nevoie de oua?


Ingrediente:

- 4 banane bine coapte;

- 60ml ulei de cocos;

-120g zahar brut sau de cocos;

- 220g faina 650;

- 1 plic praf de copt;

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;

- 3 linguri cacao (optional);

- zeama de la 2 conserve mici de naut fiert;

- sare;

- nuci, curmale, fructe uscate pentru decor(optional).


Cum se prepara:

Bananele se piseaza cu o furculita. Trebuie maruntite bine, dar nu sa devina un lichid. Se adauga apoi uleiul de cocos topit si zaharul si se omogenizeaza. Intr-un bol separat se amesteca bine faina proaspat cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua. Adaugam amestecul umed si omogenizam bine. Intr-un recipient inalt batem bine cu mixerul aqafaba cu un praf de sare. Cand are o consistenta destul de tare, se adauga in bol si se amesteca prin rasturnare cu o spatula astfel incat sa nu stricam aspectul aerat. Se pune in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se decoreaza cu nuci sau orice altceva doriti. Se coace in cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii. Se taie dupa ce se raceste si se serveste cu mult drag!



48 views0 comments

Recent Posts

See All