Ce am pescuit azi...

.... niste peste vegan, evident. Probabil ati auzit deja de lansarea unor noi produse vegane pe piata romaneasca. Este vorba de Unfished PlanTuna, o gama vegana de produse din plante ce imita pestele.
Nu am cumparat chiar fiecare sortiment disponibil, dar pentru inceput am luat "ton" in ulei de masline, o varianta cu lamaie si piper si o cutie de "ton" cu maioneza. "Tonul" in ulei de masline arata in conserva asa:Nu are un gust pregnant de peste, dar are o textura buna. Mie personal nu-mi place acel gust de mare, care este dat de fapt de alge. Daca doriti acel gust, puteti adauga ulei de in si/sau sa spargeti si sa puneti continutul la 1-2 capsule de omega 3 vegana din alge.


Cu conservele in ulei de masline am preparat o salata de "ton" cu morcov, porumb, ardei si castravete acru (gasiti reteta exacta aici ), conserva cu maioneza va merge intr-un sandwich cu "ton", naut si salata verde, iar pentru cea cu piper si lamaie inca nu am un plan. Cred ca am sa apelez la retetele video puse la dispozitie de producator prin scanarea codului QR de pe cutie.


Si daca tot am adus vorba de producator, nu pot sa nu remarc cu foarte mare placere faptul ca aceasta gama de produse vegane se fabrica in Romania, in localitatea Oiejdea, judetul Alba. Nu pot decat sa-mi doresc sa apara cat mai multe astfel de initiative la noi in tara.

20 views0 comments

Recent Posts

See All